SOORTEN OPVANG

Op deze pagina vind u informatie die handig is om te weten als uw kind op ons kinderdagverblijf of naschoolse opvang verblijft. Staat de informatie die u zoekt er niet bij stuur ons dan een mail of neem telefonisch contact met ons op. Wij staan u graag te woord.

Rakkers 0 tot 1,5 / 2 jaar

Op de babygroep volgen wij zoveel mogelijk het ritme van thuis. Dit zorgt voor vertrouwen, structuur en regelmaat.

Speurneuzen 1,5/2 tot 3 jaar

Bij de speurneuzen hebben wij een vast dagritme. Wij zingen samen liedjes, doen samen een spelletje of gaan lekker knutselen.

Lees meer

Zeerovers  2 tot 4 jaar

Bij de zeerovers hebben wij een vast dagritme.
Wij bieden activiteiten aan die nog beter bij de belevingswereld en het ontwikkelingsniveau…

Lees meer

Bandieten 2 tot 4 jaar

Vanaf de leeftijd van 2 jaar zult u merken dat uw kind meer behoefte krijgt aan het ontdekken van de wereld om zich heen en 

Lees meer

Buitenspelen

Als het weer het toelaat maken wij ook zeker gebruik van de buitenspeelruimtes op alle groepen. 

Contact met de ouders/verzorgers

Als de ouders/verzorgers de kinderen komen halen en brengen is er gelegenheid tot overleg met de groepsleidsters. De kinderen van de leeftijd tot 2 jaar hebben een communicatieboekje.

Daarin kunnen de ouders/verzorgers een stukje schrijven over eventuele bijzonderheden die de leidster die dag moet weten en de groepsleidsters kunnen daarin terugkoppelen hoe de dag is verlopen. Met name voor de baby’s zijn de voedings- en slaaptijden erg belangrijk.

Voor de kinderen vanaf 2 jaar werken wij met een knutselmap.
Ieder kind heeft zijn eigen knutselmap waar de knutsels in komen die gemaakt zijn door de kinderen.

Wat als uw kind ziek is?

Hoewel zieke kinderen zich het liefste in hun eigen vertrouwde omgeving begeven, bent u vrij uw kind (in overleg) bij ons te brengen. Ook vragen wij u ons op de hoogte te brengen van eventueel medicijngebruik. Als ouder/verzorger dient u ons toestemming te geven medicijnen toe te dienen bij uw kind.

Indien uw kind tijdens het verblijf bij ons ziek wordt, nemen wij hierover contact met u op. Daar wij naar zoveel mogelijk afstemming en overleg streven, stellen wij het zeer op prijs als u ons er direct van op de hoogte stelt wanneer uw kind onverwacht een dag afwezig zal zijn.

Protocollen: Wilt u meer weten over hoe het kinderdagverblijf met kinderziektes omgaat, dan kunt u aan een van de leidsters de protocollen vragen. Deze liggen, ter inzage, op het kinderdagverblijf.

Wat mee te geven?

  • Reserve-kleding. Kinderen die met de zindelijkheidstraining bezig zijn graag voorzien van extra kleding.
  • Spullen die uw kind nodig heeft bij het slapen, indien dit het geval is. Denk hierbij aan een speen, knuffel, pyjama, trappelzak etc.
  • Warme maaltijd, indien uw kind s’avonds bij ons eet.
    Flesvoeding, indien nodig.

Wij vragen u vriendelijk om de spullen van uw kind van zijn/haar naam te voorzien.

Daarbij adviseren wij waardevolle spullen thuis te laten. Het zou vervelend zijn als deze verloren raken. Kinderdagverblijf “De Schat” is daar niet verantwoordelijk voor.

Verder zorgt Kinderdagverblijf “De Schat” voor alle hapjes, drankjes, luiers e.d.

Verjaardagen

De verjaardagen van de kinderen worden op Kinderdagverblijf “ De Schat”gevierd d.m.v. liedjes zingen en daarbij krijgt de jarige job een mooie feestmuts op. Na het zingen van de liedjes mag de jarige een kadootje grabbelen uit de verjaardagsschat. Mogelijkheid tot trakteren is er uiteraard. We spreken van te voren met de ouders/verzorgers af welke datum en tijdstip de verjaardag wordt gevierd. Ouders zijn natuurlijk van harte welkom om de verjaardag van hun kind bij ons mee te vieren. (Nb. Vergeet je fototoestel of camera niet mee te nemen.)

Themadagen

Om de betrokkenheid tussen ouders/verzorgers en het team van “De Schat” te stimuleren, organiseren wij ook diverse themadagen. Denk bijvoorbeeld aan: Opa en Oma week, een week speciaal georganiseerd voor de opa`s en oma`s om een keertje te komen kijken waar hun kleinkind(eren) spelen.

Sinterklaas, als de Sint weer in het land is, komt hij een middagje langs op Kinderdagverblijf “De Schat”.

© Copyright - Kinderdag verblijf de Schat | Webdesign door Volt Webdesign