Kinderdagverblijf en Buitenschoolse Opvang

DagIndeling

DAGINDELING

Onze dagindeling kent op vaste tijden een aantal vaste onderdelen. Op vaste tijden wordt er gegeten, gedronken en fruit gegeten. De concrete invulling van een dag is afhankelijk van de leeftijd van de kinderen en specifieke behoeften.

OCHTEND

 • 07.30 tot 09.00 uur – Ontvangst van de kinderen en ouders / verzorgende;
 • 09.00 tot 09.30 uur – Kinderen mogen vrijspelen; (Handjes van de kinderen worden gewassen voordat ze aan tafel gaan);
 • 09.30 tot 10.00 uur – Tafel + Fruitmaaltijd (Eerst gaan we liedjes zingen en/of wordt er een boekje voorgelezen)
 • 10.00 tot 10.30 uur – Gaan we met de kinderen een activiteit doen met betrekking op Uk & Puk.
 • 10.30 tot 11.00 uur – Verschoning van de kinderen en/of wc rondes;
 • 11.00 tot 11.30 uur – Als het lekker weer is gaan we buiten spelen anders wordt er een binnen activiteit gedaan met betrekking op Uk & Puk. (Handjes van de kinderen worden gewassen voordat we aan tafel gaan)
 • 11.30 tot 12.30 uur – Broodmaaltijd, (de kinderen krijgen eerst wat gezonds op brood d.w.z. vleeswaren/kaas enz., daarna een boterham met zoet d.w.z. pasta/appelstroop/hagelslag enz.

MIDDAG

 • 12.30 tot 13.00 uur – Kinderen mogen vrij gaan spelen;
 • 13.00 tot 14.30 uur – Kinderen die naar bed gaan, die gaan slapen, de andere kinderen gaan gezellig een activiteit doen met betrekking op Uk & Puk of met speelgoed spelen waar ze zin in hebben;
 • 14.30 tot 15.00 uur – Kinderen worden uit bed gehaald; (Handjes van de kinderen worden gewassen voordat ze aan tafel gaan)
 • 15.00 tot 15.15 uur – We gaan met z’n alle aan tafel om wat te gaan drinken en iets lekkers te gaan eten bv. Koekje/snoepje;
 • 15.15 tot 16.30 uur – Kinderen mogen vrij gaan spelen of er wordt een activiteit aangeboden op betrekking van Uk & Puk.
 • 16.30 tot 17.00 uur – De kinderen die avond eten bij hebben gaan lekker eten; (De rest gaat binnen een rustige activiteit doen)
 • 17.00 tot 18.30 uur – De kinderen worden in die tijd opgehaald en wij geven de ouders goede overdracht.

Baby’s worden, in nauwe afstemming met de ouders, verzorgd wanneer zij daar behoefte aan hebben. Ze krijgen eten en drinken wanneer ze honger hebben en gaan slapen wanneer ze moe zijn. De rest van de tijd kunnen ze spelen waarbij er een leidster bij zit die de baby’s vermaken. Voor de baby’s is er ook een Uk & Puk programma waarin ze met spelen ontdekken. Spelen is groeien. Bij Uk & Puk leert baby’tjes nieuwe vaardigheden. Door actief bezig te zijn en lekker te spelen! Kinderen die ouder zijn eten, drinken en slapen gezamenlijk. Kinderen slapen naar eigen behoefte en/of wensen van de ouders. De overige bezigheden worden aangepast aan de behoeften van de kinderen. De kinderen kunnen binnen en buiten spelen met de begeleiding van een gediplomeerde leidster. Daarbij kunnen ze kiezen uit gevarieerd speelgoed en uiteenlopende bezigheden.

Dit is een globale dagindelinG. Iedere dag wordt opnieuw bekeken wat er zal worden gedaan met de kinderen. Een en ander is daarbij afhankelijk van het weer, de groepssamenstelling en de stemming van de kinderen. We houden ook van thema’s bijvoorbeeld lente, zomer, herfst en winter. Vaderdag, Moederdag, Sinterklaas, Kerst, Pasen, verjaardagen. Wij sturen daarbij aan het einde van de dag, in verband met vermoeidheid van de kinderen, bewust op rustige activiteiten. Vaak vullen we dat samen in met het spelen aan de tafel, het doen van spelletjes en / of (voor) lezen van boekjes.

Over ons

Kinderdagverblijf ‘De Schat’ is het leukste kinderdagverblijf in de regio Noord-Brabant! Wij hebben inmiddels verschillende vestigingen in Waspik, Sprang-Capelle, Wijk en Aalburg, Breda en Eethen.

Contact

Kinderdagverblijf De Schat
Mob. Tel. Peterjan 06-13117658
Mob. Tel. Annemijn 06-23406616
info@kinderdagverblijfdeschat.nl
www.kinderdagverblijf.nl